Фейсбук обяви, че грешка в промяната на конфигурацията е довела до

...
Фейсбук обяви, че грешка в промяната на конфигурацията е довела до
Коментари Харесай

Как Фейсбук заключи ключовете в колата си |

Facebook разгласи, че " неточност в промяната на конфигурацията " е довела до на обществената мрежа в понеделник. Проблемът бе регистриран малко след 18:00 ч. българско време. Милиарди консуматори нямаха достъп до Facebook, Инстаграм и Уотсъп в продължение на няколко часа.

Компанията не прецизира в какво се състои грешката и кой е трансформирал конфигурацията, нито дали това е било планувана стъпка.

Нашият инженерен екип научи, че промени в конфигурацията на опорните рутери, които координират мрежовия трафик сред нашите центрове за данни, са предизвикали проблеми, които са прекъснали тази връзка. Това спиране на мрежовия трафик имаше каскаден резултат върху метода, по който нашите центрове за данни споделят, което докара до прекъсване на услугите ни, написаха от фейсбук в.

Пред " Ройтерс " чиновници на IT колоса, поискали анонимност, показват, че сривът е породен от вътрешна грешка в метода, по който интернет трафикът се насочва към неговите системи. Неизправност на вътрешните информационни принадлежности и други запаси, които зависят от същата мрежа, с цел да работят, усложнява грешката, обясняват служителите. В същото време специалисти по IT сигурност разясняват, че са вероятни две хипотези: неволна неточност или бойкот от вътрешен човек.

" Facebook на процедура заключи ключовете си в колата си ", написа в Туитър специалистът Джонатан Зиттрейн от Центъра за интернет и общество „ Беркман Клайн “ на Харвардския университет.

Съобщението за неточност на страницата на Фейсбук посочваше като причина грешка в системата за имена на домейни (DNS), която разрешава на уеб адресите да водят потребителите до техните дестинации. Подобно спиране в облачната компания Akamai Technologies Inc (AKAM.O) смъкна голям брой уеб страници през юли, напомня " Ройтерс ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР